Contact

VOX Lean Projectmanagement

Verkiezingen vragen veel van de projectleider en het projectteam en het komt meestal naast het gewone werk. Vaak komen nog last-minute wijzigingen en dit betekent snel schakelen en tegelijkertijd het overzicht bewaren. Het leiden van een project is anders dan regulier werk en vraagt ook andere skills. De continue veranderingen en omvang van het project verkiezingen zijn niet te onderschatten. VOX ontwikkelde een praktische training voor projectleiders en projectteams om deze complexiteit goed te kunnen managen. We trainen projectleiders en projectteams om met collega’s (ook op afstand) het project te beheren en te besturen op basis van agile/scrum.

De training VOX Projectmanagement Verkiezingen is voortgekomen uit de praktijk bij de Tweede Kamer verkiezingen 2021 en inmiddels succesvol toegepast in de gemeenten Achtkarspelen, Amersfoort, Amstelveen, Baarn, Geldrop-Mierlo, Gouda, Hardenberg, Horst aan de Maas, Kapelle, Krimpenerwaard, Moerdijk, Noordwijk, Ommen, Soest, Venray en Zeist.

Workshop VOX Lean Projectmanagement Verkiezingen

De workshop VOX Projectmanagement Verkiezingen maakt projectleiders en projectteams op praktische wijze vertrouwd met de beginselen van Lean Projectmanagement op basis van scrum/agile. De workshop begint met een theoretische inleiding en enkele praktische oefeningen. Daarna gaat u met de aangereikte modellen meteen aan de slag om uw project in kaart te brengen. Vervolgens kunt u de eerste stappen (sprints) inplannen. Daarnaast wordt u vertrouwd gemaakt met de verschillende overlegmomenten in het planningsproces en de specifieke teamontwikkelingstools.

We adviseren om deze training minimaal 3 maanden voor de verkiezingen te volgen, zodat u er maximaal profijt van heeft bij het volgende verkiezingsproject.